fbpx
Сьогодні
Відео 14:39 14 Чер 2024

Вимагає відмови України від НАТО: диктатор рф заявив про "конкретну мирну пропозицію" щодо війни

Фото: EPA

Лідер російської федерації володимир путін заявив, що має нові пропозиції щодо "мирного врегулювання" війни проти України. Зокрема, він вимагає відмови Києва від вступу в НАТО та визнання російськими деяких українських регіонів.

Про це пише пропагандистське інформагентство "РИА Новости", передає Рубрика.

"Сьогодні ми робимо ще одну конкретну, реальну мирну пропозицію. Якщо у Києві та столицях Заходу від неї, як і раніше, відмовляться, то зрештою це їхня справа, їхня політична і моральна відповідальність за продовження кровопролиття", — заявив путін.

За його словами, москва буцімто негайно припинить вогонь та заявить про готовність до переговорів після виходу Сил оборони України з територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Також ці регіони й тимчасово окупований Крим він вимагає визнати субʼєктами рф.

Також путін вважає, що це треба зафіксувати у міжнародних договорах, що передбачає й скасування санкцій проти росії.

Ще однією "умовою" для переговорів він назвав "нейтральний, позаблоковий, безядерний статус України, її демілітаризація та денацифікація".

Зокрема, йдеться про відмову Києва від прагнення вступити до НАТО.

Міністр закордонних справ рф сергій лавров оголосив, що росія використовуватиме пропозиції путіна у співпраці з Китаєм.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що все, що є замороженим конфліктом, є війною або повільною окупацією.

Можливість переговорів між Україною та росією

У росії кілька разів заявляли, що нібито готові до мирних переговорів з Україною, але водночас відкидають пропозиції та ініціативи Києва, а також не сприймають Саміт миру у Швейцарії.

Натомість український президент Володимир Зеленський заявив, що необхідно опрацювати разом зі світом детальний план, перш ніж говорити з рф про завершення війни. На перший Саміт миру, який відбудеться в червні, росію не запросили.

Нагадаємо, що ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій, і процес цей не завершився результатом нібито через відмову Києва під впливом Лондона.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва.

Варто зазначити, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення, але зараз вони "на паузі". Українська влада наголошує, що Україна не повернеться за стіл перемовин, поки москва не виведе свої війська.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що Україна чітко усвідомлює: війна з країною-агресорм закінчиться переговорами. Однак це має бути не перемир'я на кілька років, а стійкий мир на десятиліття.

Рубрика:
Події Світ
Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: